Tämä kakku lähti asiakkaalle.Toiveena oli yksinkertainen ja raikas hyytelökakku.Tälläinen yhdistelmä syntyi tällä kertaa.

 

Pohja:

½ pkt digestivekeksejä

n.60g margariinia/voita

 

Täyte:

2,5 dl  Flora vispiä

4 dl vanilija jogurttia

3-4 dl mustikoita

130 g valkosuklaata

5 kpl liivatelehtiä

 

Valmista pohja murskaamalla keksit ja sekoittamalla sulan rasvan kanssa.Painele vuoan pohjalle tasaisesti ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Aloita täytteen valmistus vatkaamalla kerma vaahdoksi.Lisää joukkoon jogurtti ja sulatettu suklaa sekä jäiset marjat.Anna seisoa huoneenlämmössä liivatteen sulamisen ajan.Lisää täytteen sekaan kuumaan veteen sultettu liivate voimakkaasti vatkaten.Mustikat ehtivät liivatteen valmistuksen aikana sulamaan ja kun vatkaat liivatteen täytteen sekaan väristä tulee taisaisen violetti.

Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään mieluiten yön yli.

Koristeena kermasta pursotettuja ruusukkeita sekä tummalla suklaalla tehtyjä spritsauksia.

 

 

 

Kermaruusukkeita harjoittelin pursottamaan ensin leivinpaperin päälle ja parhaat niistä laitoin pakastimeen jäätymään. Valmiin kakun päälle sitten hain pakastimesta jähmettyneet ruusut.Ihan hyvin  pysyivät kuosissaan.