Raikasta ja pirteää syksyä kaikille!

Moni tutuistani on kysynyt miten ihmeessä osaat tehdä? Mielestäni se ei ole kovin hankalaa eikä edes kallista,ainakaan näillä sovelletuilla tekniikoilla :D.Ajattelin siis pikkaisen raottaa leivontakaappini ovea ja antaa teidän kurkistaa tarvikepakkiini.Jospa se aintaisi teille innostusta lähteä kokeilemaan miten hauskaa on muovailla syötäviä koristeita.Neuvon ja jaan oppejani myös mielelläni eteenpäin jos haluat jotain kysyä.

Kuvassa on pakki joka sisältää muutaman perustarvikkeen.(pakki on ihan vain fiilistelyä :D)

-Muutama nätti kukkamuotti.Niistä tehtyjä kukkia pystyy muokkaamaan moneksi eri kukkalajiksi ja väreillä saa paljon aikaan.

-Kinkin paistomittari toimii erinomaisesti kukkanaulana esim.kermaruusuja pursotettaessa tai toisinpäin käännettynä piikin ympärille on hyvä lähteä rakentamaan       ruusua.

-Iso liitin pursotinpussiin on kätevä kun pursotellaan isoilla tyllilla (esim.koripunostylla) kakun reunoja.

-Muutama perus tylla isoja ja pieniä on hyvä olla.Niillä saa montaa eri kuviota aikaiseksi.(Harjoitus tekee mestarin)

-Siniset työkalut ovat marsipaanin tai muun massan työstämiseen.Siitä ostoksesta olen ollut oikein tyytyväinen,oli tarpeellinen ostos.

-Terävä vihannesveitsi  on ollut kätevä huolittelussa ja muotojen muokkaamisessa.

-Pullasutia tarvitsen marsipaania tai muuta massaa kauliessa.Tomusokeria tahtoo aina tulla liikaa,sutilla saa hyvin liiat pois.

 

Lisäksi muotoilusieni on hyvä olla olemassa.Minä ostin vain kaupasta niitä neilskulmaisia keittiön siivoussieniä :D

 

 

Pitkään mietin ja pähkäilin mihin saan koristeet kuivumaan muotoonsa.Taittelin foliota,käytin ja rikoin tuikkukippoja ynnä muuta säätöä :D

Yks kaks yllättäen sain kuiningasoivalluksen.Kynttilöiden suurkäyttäjä kun olen niin tuikun metallikuorista saa aivan oivallisia kuivatuskippoja.Pieni pala foliopaperia pohjalle ettei steariinin jäänteitä mene koristeisiin.

 

Ja tietysti sitten muovailtavat massat,mutta niistä taidan tehdä oman postauksen kunhan saan kaikki testattua.