Valkosuklaa-appelsiinikakku


Lupauduin tekemään eräisiin häihin 4kpl hyytelökakkuja koristeineen.Mietin mikä olisi tarpeeksi raikas,juhlava,täyteläinen,valkoinen eli häihin sopiva ja helppo kuljettaa 200 km.P''dyin yhdistelemään valkosuklaata ja appelsiinia,mikä ei makuasioiden suhteen hirveästi jaa mielipiteitä.Alkuperäinen resepti löytyy Kinuskikissan sivuilta,mutta tämä on aika paljon muokattu ja helpotettu versio.Lopputulos oli kuitenkin hyvä ja morsian kovasti kiitteli.

Alla olevat kuvat ovat kuitenkin harjoituskakuista.Nuo sokerimassalehdet  ovat lopullisista koristeista irronneita.Eli häissä oli vaaleanpunaisia liljoja ja valkoisia ruusuja sekä lehtiä.

Kuljetuksesta vielä sen verran että jos aiot kuljettaa hyytelökakkua pitkän matkan irrota se vuoastaan vasta perillä mikäli reunoille ei ihmeellisempiä aikaavieviä koristeluita tule.Nämä kakut matkasivat helteessä sen 200 km kylmälaukuissa joissa oli kylmäkalleja.Koristelin vasta paikanpäällä.

 

 

Pohja:

1/2 pkt digestivekeksejä

60 g margariinia

Murustele keksit (muovipussissa lasipullolla päällä pyörittäen tai kuka mitenkin) sulata rasva mikrossa ja sekoita keskenään.Taputtele rasva-keksiseos vuoan pohjalle ja läitä täytteentekemisen ajaksi jääkaappiin jähmettymään.4

 

Täyte:

1 prk flora vispiä

4 dl vanilijajogurttia

1/2 pkt (100g) appelsiinituorejuustoa

1 levy valkosuklaata(pandan)

5kpl liivatelehtiä

 

Vatkaa kerma vaahdoksi.Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa.Lisää vaahtoon jogurtti ja tuorejuusto sekä sula suklaa samalla vatkaten.Kun täyte on tasaista lisää liivatteet(ensin liotettu kylmässä ja sitten liuotettu kuumaan vesitilkkaan) joukkoon voimakkaasti vatkaten ja kaada täyte jähmettyneen pohjan päälle. Laita kakku yöksi jääkaappiin jähmettymään.

 

Onnittelut vielä hääparille! <3