Ystäväni pyysi tyttöjen synttäri "bileisiin" kakkua.Tästä tuli oikein unelma sopimus:kakku parista siivouskerrasta!!! :DD sehän käy.No toiveena oli mahdollisimman suklainen kakku ja jotain raikasta seassa.Aihe voisi olla musiikki tai eläimet ja huumoria saa olla.Näöllä ei niin paljon väliä,pääasia että se maistuu hyvälle.Onneksi tämä oli selvä ,koska kakun kanssa kävi hieman ohraisesti:)

elämäni ensimmäinen suklaakakkupohja hajosi käsiin,joten pohjasta tuli oikea palapeli.Täytettä tuli liian vähän ja kuorrute oli viimeinen pisara.Älä yritä  tällä suklaakuorruteohjeella peittää reunoja.se ei onnistu,paitsi valuttamalla ehkä.Suklaakakkupohjan ja täytteen löysin Kinuskikissalta.Kiitos jälleen.

 

Pohja:

4 munaa

2 dl sokeria

200g voita/margariinia

200 g tummaa suklaata

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.Sulata voi ja suklaa kattilassa.Sekoita tasaiseksi.Yhdistä jauhot keskenään.Lisää vaahtoon vuorotellen suklaa-voi-seosta ja jauhoseosta.Sekoita tasaiseksi.Kaada vuokaan.

Paista 175 asteessa n.50 min uuunin alatasolla.Anna seistä hetki ennen kuin irrotat vuoasta.

Täyte:

(yhteen väliin.tee kaksinkertaisena jos 3 kerroksinen kakku ja haluat molempiin väleihin.)

2 dl flora vispiä

100 g tuorejuustoa

130g valkosuklaata (mikä suklaa vain käy,tässä käytin valkoista)

Vatkaa kerma vaahdoksi.Sekoita joukkoon tuorejuusto.Sulata suklaa,lisää vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.Levitä pohjan päälle ja jähmetä jääkaapissa.Käy Kinuskikissalta lukemassa vinkkejä eri täytteisiin.Linkki ylempänä.

Valkosuklaavaahdon päälle ripottelin jäisiä vadelmia raikastukseksi suklaiseen kakkuun.

Suklaakuorrutus:

150 g maitosuklaata

vajaa desi kermaa(flora vispiä)

Sulata suklaa ja lämmitä kerma kädenlämpöiseksi.Sekoita keskenään voimakkaasti vatkaten.

 

Päältä näyttää suht. hyvältä vaikka kerma paistaa sieltä täältä.Kakku oli vielä hieman kovera joten suklaa ei kunnolla levittynyt,ja kun veitsellä yritin avittaa,pohjalla oleva kerma lähti mukaan.Oppikaamme siis tästä jotain... :)

'


Mutta pääasiahan oli että kakku olisi hyvää ja kuulemma oli.

 

                             ONNEA VIELÄ SANKARILLE!!