Vähän jäljessä tulee nämä  minun postaukset mutta antakaa anteeksi olen juuri aloittanut uuden työn :Dseli seli...Pääsiäiseksi saimme kutsun (vai kutsuimmeko itsemme en muista :))vanhempieni luo ja ajattelin ilahduttaa heitä hyytelökakulla.Kakku hieman kärsi n.100km:n matkalla kun otin jo kotona reunuksen pois.Ensi kerralla poistan sen vasta perillä:D...idean tähän kakkuun sain Kinuskikissalta...taas!


1242329355_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

en ole aiemmin kokoillut mitään appelsiinista mutta tämä oli älytömän hyvää.Olen vähän muokannut Kinuskikissan ohjetta omaan muotooni mutta idea säilyi...Kakussa oli paljon vähemmän appelsiinin makua kuin alkuperäisessä,mutta raikkaus silti säilyi.

Pohja:

Digestive-keksejä n.200g(puoli pakettia)

50-60g rasvaa

Täyte:

5 liivatelehteä

2,5 dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta(flora)

400g maustamatonta tuorejuustoa

200g vanilijajogurttia

2appelsiinin kuoriraaste

200g valkosuklaata

1dl puristettua appelsiinimehua

 

Kiille:

3 liivatelehteä

3 dl appelsiinimehua

Koristeet:Tumma suklaa(oksat ja verkko)valkosuklaa(kissat)karkit verkon päällä oli jotain nellie dellie laihdutuskarkkeja,jota löytyi kaapista:)esittävät siis pääsiäismunia :D

1242329545_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Murusta keksit ja sulata rasva.sekoita keskenään ja taputtele irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.Laita jähmettymään pakastimeen siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Pistä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.Vaahdota vanilijakastike ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja jogurtti.Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta niiden kuori.Lisää kuoriraaste täytteeseen.Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa ja sekoita täytteen joukkoon.Kuumenna mehusta 1 dl kiehuvaksi ja sulata siihen kuivaksi puristetut liivatteet.Jäähdyttele hetki ja sekoita täytteeseen samalla voimakkaasti vatkaten.Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä pakastimessa n.1h tai jääkaapissa 3-4h.

Anna kiilteen liivatteiden liota kylmässä vedessä.Käytin kiilteen tekoon kaupan valmista appelsiinimehua,jota imelsin vähän sokerilla.Kuumenna mehusta 0,5 dl ja sulata liivatteet joukkoon.Yhdistä lopun mehun kanssa ja kaada lusikan kautta täytteen päälle.Anna taas hyytyä joko pakastimessa tai jääkaapissa.

Spritsaukset kakun päälle olen tällä kertaa tehnyt suoraan,mutta ne voi tehdä myös etukäteen leivinpaperille ja laittaa vaikka säilöön pakastimeen.