Innostuin Kinuskikissan tekemistä suklaapajunkissoista.Mietin kovasti mihin niitä käyttäisin ja päädyin porkkanapiirakkaan.

Pahoittelen kuvan laatua....En ole kovin hyvä kameramies.Pajunkissat on siis tehty taloussuklaasta ja valkoisesta suklaasta.Oranssi kukka on porkkanaa ja ohje kukkien tekoon löytyy Á la Marielta.

muita koristeluita:

              

Näissä on taloussuklaata ja vihreä ruoho on elintarvikevärillä värjättyä valkosuklaata.Kuviot kannattaa pursottaa ensin leivinpaperille ja laittaa pakastimeen jähmettymään vaikka edellisenä päivänä.

         

 

Pohja:

4 munaa

4 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 tl soodaa

2 tl leivinjauhetta

4 tl kanelia

6 dl porkkanaraastetta

2 dl öljyä

 

Kuorrutus:

60 g voita tai margariinia

1/2 pkt olympia sulatejuustoa

3 1/2 dl tomusokeria

vanilijasokeria maun mukaan.

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon.Lisää porkkanaraaste ja öljy.

Paista 170 asteessa n.45 min.

 

Vatkaa pehmeä voi ja sulatejuusto aika veteläksi seokseksi.Lisää sokeri.Vatkaa kunnes kuorrute on vitivalkoista.Levitä  kuorrute jäähtyneen pohjan päälle.

Kuorrute ei jähmety joten palojen leikkaaminen on hieman hankalaa.Ota sileä mahdollisimman pitkäteräinen puukko ja aina yhden vedon  jälkeen putsaa puukko talouspaperilla. Koristele palat.