Löysin Kinuskikissalta aivan ihanan suklaapiirakan ohjeen jota oli heti pakko kokeilla!Se onnistui yli odotusten ja oli mielettömän hyvää.Kiitos hyvästä ohjeesta.Minulla on 40 cm leveä uuni joten yhdestä annoksesta tuli pellillinen.

 

16 kpl (kaksinkertaisesta annoksesta saat pellillisen)

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Kuorrutus:
1 ¼ dl pähkinäsuklaalevitettä (esim. Nutella tai Rainbow)
1 Maraboun Dubbel Nougat -patukka

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle n. 20 x 20 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10-13 min.

Sivele pohjan päälle pähkinäsuklaalevitettä mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Levitteen on hyvä olla huoneenlämpöistä ja tarvittaessa voit hieman pehmentää sitä mikrossa/vesihauteessa. Jos pohja on vielä lämmin, levite sulaa sen vaikutuksesta.

Sulata Dubbel Nougat mikrossa. Laita pohja levitteineen 200-asteiseen uuniin n. 3 minuutiksi: pinta sulaa hieman. Valuta nougat pinnalle lusikan tai pursotuspussin avulla kuvioiden. Ravistele tämän jälkeen leivonnaista astiaa heiluttamalla tai nostelemalla sitä leivinpaperin kulmista: tämä tasoittaa pintaa ja saa nougat:n uppoamaan pähkinälevitteeseen. Laita jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa sen jälkeen paloiksi.

 

(Ohje on kokonaisuudessaan Kinuskikissalta.Kuvat ovat omista leivoksistani)