Löysin joulun alla Pirkka-lehdestä mainion limppu ohjeen.Nopea ja helppotekoinen limppu.

 

 

3 kpl

 

7,5 dl piimää

50 g hiivaa

1 dl siirappia

1 rkl suolaa

1,5 tl fenkolia

1,5 tl anista

0,5 tl pomeranssikuorta

(mausteita voi vaihdella mielen mukaan.itse laitoin fenkolin tilalle himpun neilikkaa)

n.8 dl ruisjauhoja

n.8 dl vehnäjauhoja

voiteluun:

1/4 dl siirappia

1/4 dl vettä

 

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi.Liota hiiva joukkoon.Lisää siirappi ja mausteet.(Anis ja fenkoli täytyy ensin hienontaa)

Alusta jauhot taikinaan vähitellen.Kohota taikina kaksinkertaiseksi.(Taikina ei ole yhtä hyvää leipoa kuin hiivaleipä vaan jää hieman tahmeammaksi)

Leivo taikinasta kolme limppua.Anna kohota hyvin.Pistele limput varovasti.Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 30 min.

Voitele paistamisen loppuvaiheessa siirappivedellä ja toisen kerran heti uunista ottamisen jälkeen.

(per/limppu:energiaa 1260 kcal,proteiinia 42 g,hiilihydraattia 245 g,rasvaa 8g.)