Tämän ohjeen löysin Kodin kuvalehdestä.Mausteinen ja muheva kakku on Italiasta peräisin.Ihan keskiviikon kunniaksi tämän leivoin :)

1987610.jpg


n.15 palaa
Taikina:

1 1/2 dl oliiviöljyä
3 dl sokeria
3 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
1 tl inkiväärijauhetta
1 dl mantelirouhetta
2 omenaa raastettuna

Kuorrutus:
60 g voita/margariinia
200 g olympia sulatejuustoa
1 tl vanilijasokeria
4 dl tomusokeria

Vatkaa oliiviöljy ja sokeri kuohkeaksi kulhossa.(Huom!ei synny vaahtoa vaan sekoita niin että ovat kunnolla sekaisin.n.5min.)Lisää joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen ja koko ajan seosta vatkaten.
Sekoita kuivat aineet ja mantelirouhe keskenään ja lisää taikinaan.Sekoita lopuksi joukkoon omenaraaste.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.
Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa n. 1h 20min kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista.Irrota vuoasta hieman jäähtyneenä.
Valmista kuorrutus sekoittamalla voin(ei sulan) joukkoon sulatejuusto.Lisää vanilijasokeri ja tomusokeri ja vatkaa kunnes seos on puhtaan valkoista.Tomusokeria voi laittaa enemmän niin että seos on jäykempää.Kakun reunoista saa silloin kuorruttaessa terävämmät.
Kuorruta jäähtynyt kakku.